eNPS giver vores servicemedarbejdere en ny stemme – og vi lytter

Laura Medarbejdere

Del vores indlæg lige her:

Siden 2018 har vi i Anders Andersens Rengøring anvendt systemet Net Promoter Score (NPS) til at måle vores kunders tilfredshed og få feedback til at skabe mulige forbedringer. Det har været udbytterigt og har samtidig givet gode erfaringer med at bruge NPS.

HR afdelingen har nu taget samme værktøj i brug for at foretage løbende målinger af tilfredsheden blandt vores ca. 1.000 servicemedarbejdere, der arbejder ude hos kunderne rundt om i hele landet. Der anvendes en version af værktøjet kaldet Employee Net Promoter Score, forkortet eNPS.

Et enkelt, men vigtigt spørgsmål

Essensen i både eNPS og NPS er, at respondenterne kun bliver stillet ét spørgsmål og at det besvares med angivelse af et tal (en score) fra 0 til 10 – og evt. en kommentar.

I vores eNPS undersøgelse lyder spørgsmålet til medarbejderne;

Hvor sandsynligt er det, at du vil anbefale Anders Andersens Rengøring som arbejdsplads til andre?

Dem, der svarer 9 og 10, defineres som ’Promotere’; de er tilfredse og anbefaler gerne. Dem, der svarer 7 eller 8, opfattes som neutrale; de er hverken helt tilfredse eller helt utilfredse. Mens dem, der svarer 6 og lavere, betragtes som reelt utilfredse.

Fra tro til viden med eNPS

Med eNPS får vi endnu bedre føling med servicemedarbejdernes trivsel og tilfredshed”, fortæller HR chef Inge Helmark.

Selv om vi føler os overbeviste om, at medarbejderne generelt er glade og tilfredse med at arbejde i Anders Andersens Rengøring, er det meget brugbart at få et mere klart billede af tilfredsheden. Samtidig håber vi at få kommentarer i form af ris, ros og forslag som input til at udvikle og lave mulige forbedringer i medarbejdernes hverdag”.

Vi lytter til medarbejderne

Vi vil med de løbende eNPS undersøgelser også gerne vise medarbejderne, at virksomheden og ledelsen lytter til dem og at de alle er vigtige spillere på Anders Andersens Rengørings hold”, understreger HR chefen. ”Vi er efterhånden en temmelig stor organisation, hvor langt de fleste medarbejdere udfører deres arbejde ude hos kunderne og kun sjældent kommer forbi vores afdelinger. Med eNPS har vi etableret en ekstra kommunikationslinje, der øger tilknytningen mellem medarbejder og virksomhed. Man kan også sige, at medarbejderne har fået en ny stemme, og at den bliver hørt”.

Fastholdelse via motivation

Det er super vigtigt, at medarbejderne trives og oplever ordentlige forhold, så de har lyst til at blive hos os i mange år. Derfor bruger vi også eNPS til vores onboarding af nye medarbejdere, så vi sikrer, at de får en god oplevelse helt fra start. Vi sørger for gode løn- og arbejdsforhold, god uddannelse, nærværende ledelse og afholder sjove, sociale arrangementer for medarbejderne. Alligevel er der helt sikkert områder og situationer, hvor vi kan forbedre os som arbejdsgiver. Det vil vi gerne finde ud af, og håber derfor på at få ren besked fra medarbejderne i deres score og kommentarer”, pointerer Inge Helmark.


Del vores indlæg lige her: