Vi tager vare på miljøet

Helt naturligt


 

Svanemærket siden 2011

Som landsdækkende rengøringsselskab

Som rengøringsvirksomhed er det naturligt for os at tænke i renhed. Derfor er det også helt naturligt for os at tage vare på miljøet. Vi har derfor udarbejdet en miljøpolitik, hvor vi arbejder ud fra en proaktiv miljøadfærd.

Det betyder, at vi indarbejder procedurer for at sikre en miljøansvarlig adfærd i vores ydelser og vores virksomhedsdrift. Som en del af miljøpolitikken, opnåede vi i 2011, som det første landsdækkende rengøringsselskab, Svanemærkning på vores erhvervsrengøring. I 2017 blev vi også Svanemærke-certificeret på vores vinduespolering som de første i Norden.

Målet med miljømærkningen er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion til forbrug. Miljømærkerne Svanen og Blomsten ser på hele servicen/produktets rejse fra start til slut og i genanvendelsen af materialerne.

22 Skrappe krav

Lever Anders Andersens Rengøring op til

Certificeringskravene varierer fra service-/produktgruppen, hvilket sikrer at hver produktgruppe har de skrappeste krav til fordel for dig og miljøet. Når man som rengøringsvirksomhed bliver certificeret med Svanemærket, skal man leve op til 22 skrappe krav, der handler om både miljø, kvalitet, etik, myndighed og kommunikation.

Kravene til Svanemærket rengøring bliver hele tiden revideret og opdateret, så de skærpes og miljøbelastningen mindskes. Med en dobbelt svanemærkning på vores services erhvervsrengøring og vinduespolering – har vi stort fokus på at gøre os bedre i forhold til miljøet, både gennem de samarbejdspartnere, vi vælger, men også gennem miljøtiltag, vi finder relevante.

 
 

Miljørigtige midler


For at leve op til Svanemærket skal virksomheden have et forbrug af Svanemærkede kemikalier på minimum 80 %. I Anders Andersens Rengøring er vores andel af Svanemærkede midler ca. 95 %.

Desuden anvender vi som virksomhed substitutionsprincippet. Det betyder, at vi udskifter midler og produkter løbende, hvis en opgave kan løses mere miljøvenligt. Desuden anvender vi doseringsanordninger med det formål at undgå spild og overdosering af midler. Det betyder konkret, at vi ikke forurener vandet eller bruger unødigt meget middel.

Indkøb med omtanke


Miljømærkerne Svanen og Blomsten har afgørende betydning for, hvordan vi foretager indkøb, herunder vores valg af produkter og leverandører af rengøringsmidler, redskaber, maskiner og forbrugsartikler, der udgør langt den største del af virksomhedens samlede indkøb.

De skrappe krav til os fra Miljømærkning Danmark og Svanemærket betyder, at også vores leverandører og samarbejdspartnere skal opfylde diverse specifikationer, så vi sikrer, at de midler og remedierne vi bruger, lever op til de skrappe miljøkrav.

Vores tre primære leverandører og samarbejdspartnere på forbrugsprodukter er virksomhederne Knud E. Dan A/S, Ecolab og Tork (Essity). Alle leverandører lever op til de opstillede miljøkrav, som Svanemærket stiller.

Al vores energi, vi bruger til daglig, er grøn. Vi har indgået en aftale med Ørsted om at benytte energi fra havvindmøller.

Det er indkøb med omtanke!

 
Ring os op ikon

Brug for rengøring?

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du vil have et tilbud på rengøring, vinduespolering eller ejendomsservice med omtanke for miljøet.