Skybrud og efterår kræver rene tagrender

Joerg Vinduespolering

Del vores indlæg lige her:

Rens af tagrenderI Magasinet Sjælland understregede en artikel for nylig vigtigheden af at klargøre sin bygning til de våde tider i efterårs- og vinterperioden. I artiklen skriver de bl.a., at ”det er så indlysende, at tagrenderne skal renses og efterses for utætheder”, men at mange venter med at rense tagrende, til vandet vælter ud over. På det tidspunkt kan vandet allerede have gjort skade, så det er med at være på forkant. Med andre ord, er det en rigtig god idé at foretage rensning af tagrenden i tide, så man helt undgår vandskader fra regnvand.

Flere skybrud giver nye udfordringer

For mindre end 10 år siden var skybrud et fænomen, vi hørte om, men sjældent oplevede. I dag er skybrud og voldsomme regnskyl næsten en hverdagsting. Med de stigende vandmængder fra oven er det blevet ekstra vigtigt at holde tagrenderne rene, så de kan bortlede vandmasserne fra tag og bygning.

Snavs i tagrende kan give vandskader

Fyldte tagrender og tilstoppede afløb kan gøre mere skade end man umiddelbart skulle tro. Når en tagrende er fyldt med snavs, vil regnvandet løbe ud over tagrendens kanter i stedet for ned i afløbsrøret.

Derved opstår der risiko for skader af forskellig art. Fx kan vandet løbe bag om tagrenden og ind til tagets trækonstruktion. Sker det ofte eller i en længere periode, kan der dannes råd og svamp. Regnvandet kan også løbe ned ad facaden i floder og danne grimme løbemærker og grønne algeskjolder.Vinduespolering og rensning med lift

Når vand fra taget ikke ledes væk via afløb og kloak, løber det ned ad ydermurene og samles ved bygningens fundament. Det kan give fugt- og vandskade, hvis der er sprækker og samlinger, som vandet kan trænge igennem.

Rens tagrende fra lift og forebyg skader

Tagrender bør blive efterset og renset 1-2 gange årligt for at forebygge skader. Især tiden efter løvfald og storme i efteråret er et velegnet tidspunkt for eftersyn og rens. Til højtsiddende tagrender er det effektivt og sikkert at benytte lift.

Anders Andersens Rengøring har ca. 30 lifte og er ekspert i at rense tagrender i op til 64 meters højde for virksomheder og ejendomsselskaber.

Hvad har du brug for?
Skal vi hjælpe dig med at rense tagrender, så ring 43 99 99 99 eller skriv til liftleje@aaren.dk.
Er det akut (aften/weekend), så ring til vores skadeservice på 43 99 99 98
eller inspektør Frank Johansen på 40 50 90 34. Se løsblad: RenseTagrende

Vil du selv rense tagrende, kan du leje liften af os – se her: AAR_Liftkatalog


Del vores indlæg lige her: