4 gode råd til plejning af trægulve

Teknisk afdeling hos Anders Andersens Rengøring bistår driftsafdelingerne med viden og teknisk support på mange forskellige områder, bl.a. i behandling af gulve af træ, marmor, fliser mv. Leder af teknisk afdeling Lars Rubæk Kiil deler her 4 gode råd i forbindelse med behandling af og pleje af dine trægulve.

Pleje af trægulve ved opskurring og oliering

Plej gulvene med jævne mellemrum

Det kræver erfaring og viden om midler og teknik at vedligeholde og behandle trægulve korrekt. Mange virksomheder har flotte og dyrebare trægulve over store arealer, der med jævne mellemrum skal have plejeoliering eller anden behandling, for at bevare den flotte glød og stærke overflade. Behovet er typisk størst efter vinterperiodens sne, sjap og salt, og efter den stærke og udtørrende sommersol.

Giv triste trægulve et ”New look”

Ofte går der lidt for lang tid mellem de forebyggende gulvbehandlinger, og så begynder selv de flotteste gulve at se tørre og triste ud. ”Det er altid en stor fornøjelse at give et tørt og forpint trægulv en omgang oliering. Gulvet bliver simpelthen så flot at se på. Kunderne er meget begejstrede og føler nærmest, de igen har fået et nyt gulv”, fortæller Lars Rubæk Kiil.

Et olieret trægulvs holdbarhed og ”skønhed” er meget afhængig af, at det med løbende får en omgang plejeoliering. Dette er også vigtigt i forhold til at kunne holde det pænt og fri for snavs i dagligdagen. Et tørt og mat trægulv holder fast på snavset, mens et oliemættet gulv skyr snavset.

Opskurring og pleje af trægulv

Optimal dosering og polering

Jo mere oliemættet gulvet er, jo bedre holder det – og jo pænere er det. Det betyder dog ikke, at man bare kan pøse olie på, når det behandles. Tværtimod skal doseringen afpasses til overfladens slidtage og tørhed – nogle steder skal der mere på, andre steder mindre.

Faktisk hældes olien slet ikke ud på gulvet, men fordeles nænsomt ved hjælp af olierede mopper og klude. Når træet så har optaget den mængde olie, det kan, skal overskydende olie opsuges. Herefter poleres trægulvet til det har en flot ”new look” glød med en halvblank og ensartet overflade.

Gulvet bør klares i weekenden

Inden det nyolierede trægulv kan tages i brug igen, skal olien have lov til at hærde. Vi anbefaler derfor at oliebehandlingen foretages hen over en weekend. Fredag afryddes trægulvet for inventar, hvorefter det rengøres og grundrenses. Gulvet står så til tørring til om lørdagen, hvor hele oliehandlingen foretages. Efter endt polering skal olien have lov til at hærde et døgns tid. Lokaler med nyolierede gulve kan typisk møbleres igen den følgende eftermiddag.

Trænger dine trægulve til en omgang pleje – Kontakt os på 43 99 99 99, og få et uforpligtende tilbud, og mulighed for en prøveopskurring.

Tilmeld dig vores videns- og informationsmail, og få adgang til uvurderlig viden og frisk inspiration inden for rengøring, vinduespolering, og ejendomsservice.

Opdag, hvordan vi kan hjælpe med at bevare og øge værdien af dine faciliteter. Plus, du får eksklusiv adgang til at vinde fodboldbilletter, oftest til F.C. København kampe i Parken. Tilmeld dig nu med et enkelt klik.