Sprit kan skade borde og gulve – Hvad kan vi gøre?

Lige pt. mærker og ser vi desværre en del spritskader på gulve, som en af de negative følgere der er ved at bekæmpe COVID-19. Spritskader på gulve sker oftest, hvor der står en spritstander og folk bare pøser i hænderne, hvorefter de bare vader videre mens spritten rammer gulve m.m. Andre kontaktflader er naturligvis også særligt udsatte for misfarvning m.m.

Spritskader på en overflade

Der er forebyggende ting man kan gøre, for at undgå at borde og gulve bliver ødelagt. Læs mere om vores ideer til forebyggelse her. Da der er tale om en kemisk reaktion og dermed en ødelæggelse af gulve og kontaktflader, så kan spritskader og ødelæggelser ikke gøres så meget ved. Så når skaden først er sket, så kan man ikke rette det op.

Vi anbefaler at man skal være opmærksomme på følgende:

  • Hvor er spritstanderne opstillet?
  • Har standerne en drypbakke?
  • Skal der en måtte under standeren?
  • Hvad kan vi gøre der hvor standerne er placeret?
  • Hvilke alternativer er der til sprit?


Man kan også nudge medarbejderne til at læse dagens nyheder, vittigheder inden man går, så hænderne er tørre og ikke drypper med sprit. Man kan lege med ordene og skrive ”Dryp af før du går”, ”Har du dryppet af?” og meget mere.

Tænk også nudging i forhold til måtterne; gerne med piktogrammer…

Forlad først måtten når hænderne er helt tørre.

Kontakt os til en snak, råd og vejledning til dine standeres placering. Samt en snak om nu hvor Danmark åbner op igen. Ring på 43 99 99 99 eller skriv en mail til info@aaren.dk.

Tilmeld dig vores videns- og informationsmail, og få adgang til uvurderlig viden og frisk inspiration inden for rengøring, vinduespolering, og ejendomsservice.

Opdag, hvordan vi kan hjælpe med at bevare og øge værdien af dine faciliteter. Plus, du får eksklusiv adgang til at vinde fodboldbilletter, oftest til F.C. København kampe i Parken. Tilmeld dig nu med et enkelt klik.